Ածխաջրեր

ԳԱԶԱՐ -  Հարուստ է վիտամիններով, կալցիումով, երկաթով, յոդով, ֆոսֆորով, մագնեզիումով ու պղնձով...
doctors.am Ածխաջրերի նշանակությունը
Ածխաջրերը սննդի էսենցիալ տարրեր չեն և օրգանիզմում կարող են սինթեզվել ճարպերից և ամինաթթուներից։...
doctors.am Գլյուկոզա
Գլյուկոզան պոլիշաքարների կառուցվածքային հիմնական միավորն է, այն մտնում է նաև դիսախարիդների՝...
doctors.am ֆրուկտոզա
Ֆրուկտոզան մոնոսախարիդ է, այն ավելի նպատակահարմար է օգտագործել մեծահասակների սննդում։ Այն երկու...
doctors.am սախարոզա
Սախարոզան հիմնական դիսախարիդն է։ Հրուշակեղենի, կոնֆետների, պաղպաղակի և զովացուցիչ ըմպելիքների...
doctors.am լակտոզա
Լակտոզան գտնվում է միայն կաթում (4-6%): Օրգանիզմում այն ճեղքվում է գլյուկոզայի և գալակտոզայի, որոնք...
doctros.am Ցելյուլոզա (սննդային թելիկներ)
Հացահատիկային մթերքներից, լոբազգիներից և մակարոնեղենից օրգանիզմ են անցնում նաև սննդային թելիկները`...
doctors.am Ածխաջրերի բալանսավորվածություն
Բալանսավորված է համարվում այն ածխաջուրը, որը պարունակում է 75% օսլա, 20% շաքարներ և 5% ցելյուլոզա:...
doctors.am Ածխաջրերի անբավարարություն
Ածխաջրերի անբավարարության դեպքում կարող է զարգանալ ալիմենտար հիպոգլիկեմիա, որը կոմպենսացվում է...
doctors.am Ածխաջրերի հավելյալ օգտագրծում
Հեշտ յուրացվող պարզ շաքարների հավելյալ քանակները ռիսկի գործոն են ճարպակալման և աթերոսկլերոզի համար...
doctors.am Ածխաջրերի նորմավորում
Քանի որ ածխաջրերը օրգանիզմում էներգիայի հիմնական աղբյուր են, նրանց քանակը նորմավորվում է ելնելով...