Քչերը գիտեն իրենց օրգանիզմին անհրաժեշտ խոլեստերինի ճշգրիտ քանակը, իսկ մեծամասնությունը սխալ պատկերացում ունի խոլեստերինի մասին: Քննարկենք դրանցից մի ք…
Այս խմբի մեջ մտնում են բոտուլիգմը և ստաֆիլակոկային տոքսիկոզները։ Հիվանդության պաթոգենեզում ընկած է հարուցիչի տոքսինը, որը կայուն է ստամոքսահյութում։Բո…
Արդի բիոտեխնոլոգիայի բնագավառում գրանցված նվաճումները` գենետիկորեն փոխակերպված (ԳՓ) օրգանիզմները, աշխարհի շատ երկրներում օգտագործվում են զուտ բժշկական…
Սա սուր հիվանդություն է, որն ուղեկցվում է ինտոքսիկացիայով։ Պատճառը մեծ քանակությամբ կենդանի միկրոբների մուտքն է օրգանիզմ: Այդ միկրոբները տարածված են շ…
Ժամանակակից սննդային արտադրությունն անհնար է պատկերացնել առանց սննդային հավելումների: Դրանք նյութեր են, որոնց "ներկայությունը"պարտադիր է այս կամ այն տ…
Հաճախ, որպես մսամթերք, գնում ենք ոչ թե զուտ միս, ինչն ինքնին կարող է կասկած առաջացնել իր որակային հատկություններով, այլ երշիկեղեն, կիսաֆաբրիկատներ և ա…
E կոդը նշանակում է, որ մթերքը պարունակում է այս կամ այն սննդային հավելումը: Հավելումներից շատերը կարող են վնաս հասցնել մեր առողջությանը: Վնասակար հավե…